3 efektīvākie veidi, kā ātri un viegli atbrīvoties no kaļķakmens un ilgi par to nedomāt

Neizskatīgi balti nosēdumi uz santehnikas priekšmetiem ir sāpīga problēma daudziem mājokļu īpašniekiem. Un kaitinošākais ir tas, ka tie atgriežas gandrīz uzreiz pēc tīrīšanas – cietais krāna ūdens neatstāj krāniem nekādu iespēju.

Par laimi, mēs zinām, kā viegli un ātri atbrīvoties no aplikuma un atgriezt sanitārajam priekšmetam tā kādreizējo skaistumu un mirdzumu.

Ir daudz veidu, kā cīnīties ar kaļķakmeni, sākot ar profesionālām sadzīves ierīcēm un beidzot ar tautas līdzekļiem. Šodien mēs sīkāk pievērsīsimies pēdējiem. Fakts ir tāds, ka kaļķakmens aplikums sastāv no kalcija karbonāta, kas tiek iznīcināts skābes iedarbībā. Tāpēc jebkurš līdzeklis, kas satur šo sastāvdaļu, būs efektīvs. Galvenais ir nepārspīlēt ar skābes daudzumu un nebojāt tīrīto virsmu.

Etiķis

Noturīgāku netīrumu gadījumā labāk izmantot etiķi – tiesa, tas ir nedaudz agresīvāks nekā citi līdzekļi. Sajauciet bļodā 100 mililitrus ūdens un 100 mililitrus etiķa, iemērciet šķīdumā sūkli un noslaukiet visus netīros sanitāros priekšmetus mājoklī. Pēc tam ar tīru mitru drānu pārvelciet virsmu un beigās noslaukiet visu ar sausu drānu.

Ja nepieciešams notīrīt aplikumu no dušas galviņas, kuras atveres ir aizsērējušas, atšķaidiet galda etiķi ar ūdeni proporcijā 1:2, ielejiet to polietilēna maisiņā, ievietojiet tajā dušas uzgaļa galviņu un nostipriniet to ar gumiju.

Atstājiet uzgali šādā stāvoklī uz stundu (ja iespējams, uz divām stundām). Pēc tam noņemiet maisiņu un noskalojiet uzgali siltā ūdenī. Starp citu, šajā šķīdumā var iemērkt jebkuru priekšmetu, kas jānotīra no kaļķakmens.

Soda

Tā kā dzeramā soda ir abrazīva un var saskrāpēt virsmas, tā jālieto ļoti uzmanīgi, īpaši, ja plānojat tīrīt pulētas vai spīdīgas virsmas. Taču stikla dušas durvju vai vannas istabas flīžu gadījumā soda ir ideāls tīrīšanas līdzeklis.

Lasi vēl: Ātrs triks, kā izmantot olu čaumalas drēbju balināšanā

Nelielā traukā sajauciet dzeramo sodu un siltu ūdeni, lai iegūtu viendabīgu maisījumu, kura konsistence ir līdzīga zobu pastai. Paņemiet trauku mazgāšanas sūkli un ar to uzklājiet sagatavoto maisījumu uz īpaši netīrajām vietām. Lai pasta iedarbotos, atstājiet to uz ceturtdaļu stundas. Pēc šī laika beigām noslaukiet durvis vai flīzes ar etiķa šķīdumā samērcētu drānu un pēc tam noslaukiet virsmu sausu.

Amonjaks

Daudzas saimnieces izvairās no amonjaka izmantošanas, jo tam ir ļoti asa un nepatīkama smaka. Ja jums šī aptiekas viela negatīvas sajūtas nerada, iesakām to bez vilcināšanās izmantot, lai notīrītu virsmas no kaļķakmens. Amonjaka galvenā priekšrocība ir tā delikātums.

Tas iedarbojas ļoti saudzīgi jebkura piesārņojuma gadījumā, neatstāj svītras un nekaitē apstrādātajām virsmām. Tāpēc atšķaidītā veidā to var izmantot jebkuru pārklājumu tīrīšanai: stikla, spoguļu, plastmasas utt.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment